Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του ΝΑΤΟ

Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του ΝΑΤΟ

Δήλωση του μέλους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Κώστα Χριστοδουλίδη
για τις αναφορές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία

Σε επίσκεψη του στην Τουρκία στις 9 Οκτωβρίου, ο νέος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτεμπεργκ επαίνεσε τη συνεισφορά της Τουρκίας στην «συλλογική ασφάλεια και στην σταθερότητα στην περιοχή».

Οι θέσεις αυτές είναι προκλητικές, ιδιαίτερα όταν δηλώνονται λίγες μόνο μέρες μετά την μονομερή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση παράνομης δέσμευσης μέρους της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες της Τουρκίας.

Ως ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο δεν είναι σταθεροποιητική αλλά στην πράξη είναι επεκτατική, παραβιάζοντας πολλαπλώς το Διεθνές Δίκαιο.

Προκλητική και απαράδεκτη είναι και η στάση του ΝΑΤΟ, το οποίο θωπεύει την Τουρκική εξωτερική πολιτική γιατί ακριβώς εξυπηρετούνται με άλλους τρόπους τα συμφέροντα της Νατοϊκής Συμμαχίας. Για ακόμα μια φορά, το δίκαιο θυσιάζεται στο βωμό των υπέρτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Ποια η άποψη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις θέσεις του ΝΑΤΟ, όπως μάλιστα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Συμμαχίας; Μήπως πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να μας εντάξει κιόλας στο ΝΑΤΟ υποβαθμίζοντας παραδοσιακές σχέσεις με τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ;

Πως τοποθετούνται τα άλλα κόμματα, ορισμένα από τα οποία έχουν τοποθετηθεί θετικά στην πρόθεση της κυβέρνησης για ένταξη σε Πρόγραμμα με το ΝΑΤΟ;

13/10/2014

PREV

«Θαυμασμός» για την πορεία της κυπριακής οικονομίας!

NEXT

Το Κυπριακό πρέπει να ληθεί μέσω των διαπραγματεύσεων