Home  |  Βουλή   |  Πισωγύρισμα οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων

Πισωγύρισμα οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

paideiaΜε αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, η συζήτηση των οποίων συνεχίσθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την έντονη διαφωνία του με τη φιλοσοφία των κανονισμών, οι οποίοι συνιστούν πισωγύρισμα στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου.

Ο Yπουργός Παιδείας πανηγυρίζει ότι οι εξετάσεις των τετραμήνων μετατέθηκαν για τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά. Την ίδια στιγμή ο κ. Καδής εμφανίζεται να μην αφουγκράζεται τις έντονες ανησυχίες που εκφράσθηκαν ότι οι νέοι κανονισμοί οδηγούν σε ένα εξετασιοκεντρικό- βαθμοθηρικό σύστημα, αφού πέραν των ενδιάμεσων εξετάσεων, εισάγεται και στο γυμνάσιο η αριθμητική βαθμολογία. Αναπόφευκτα τα πιο πάνω θα επιδεινώσουν το αρνητικό φαινόμενο της παραπαιδείας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κινούνται σε ρυθμούς αντιμεταρρύθμισης με αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές και τη δημόσια εκπαίδευση του τόπου. Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσει πρόνοιες των εν λόγω κανονισμών, οι οποίες πόρρω απέχουν από τον στόχο για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

01 Δεκεμβρίου 2016

PREV

Συναντηθείτε με τους Βουλευτές μας

NEXT

Τασσόμαστε ενάντια στο ξεπούλημα των κτιρίων που ανήκουν στην ΣΠΕ Πελεντριού.