Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  «Παραδόξως» οι διαρροές βλέπουν το φως της δημοσιότητας όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη

«Παραδόξως» οι διαρροές βλέπουν το φως της δημοσιότητας όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για δεύτερη φορά αφήνονται να διαρρεύσουν από κάποιους στην εφημερίδα NY Times στοιχεία με προφανή στόχο την επίρριψη ευθυνών για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και για το κούρεμα καταθέσεων, στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Στοιχεία που περιέχονται ωστόσο σε έκθεση που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης ανέθεσε με προφανή στόχο την πλήρη αποποίηση των δικών του ευθυνών.

«Παραδόξως» οι διαρροές βλέπουν το φως της δημοσιότητας όποτε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη (υπόθεση Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κυπριακές Αερογραμμές, κτλ).

Όσον αφορά την ουσία της έκθεσης αυτή επιλεκτικά παραθέτει δηλώσεις της πρώην Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για την ανάγκη στήριξης της Λαϊκής Τράπεζας, παραλείπει ωστόσο επιμελώς να αναφερθεί στις πιέσεις της τότε αντιπολίτευσης για διάσωση της τράπεζας, όσο και στους πανηγυρισμούς του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού όταν η κρατική στήριξη έγινε πραγματικότητα.

Επιλεκτικές επίσης αναφορές γίνονται σε σχέση με το κούρεμα καταθέσεων, που φέρουν την προηγούμενη Κυβέρνηση να γνώριζε γι’ αυτό. Η αλήθεια όμως, είναι εντελώς διαφορετική και ο κυπριακός λαός την ξέρει καλά. Γνωρίζει ότι η πατρότητα του κουρέματος ανήκει στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά δεσμευόταν ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων, δέσμευση που αναίρεσε όπως και πολλές άλλες.

Είναι, τέλος, πολύ καλά γνωστό ότι το μνημόνιο του Νοεμβρίου που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση περιελάμβανε στήριξη €10 δις για τον τραπεζικό τομέα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και σίγουρα δεν γινόταν καμία αναφορά σε κούρεμα καταθέσεων.

 

19/11/2014

PREV

Αντί να διαστρεβλώνει και να ενεργεί προσβλητικά ας προβληματιστεί η κα Θεοχάρους

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κυριάκου Χρίστου