Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-  Δηλώσεις Ακκιντζί

Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-  Δηλώσεις Ακκιντζί

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η σημερινή παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα  και η  παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο της εισβολής, αφ’ εαυτής συνιστά πρόκληση και υπονομεύει το θετικό κλίμα που αναπτύχτηκε από την ανάδειξη Ακκιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και εντεύθεν.

Από την άλλη η διαφοροποίηση του κ. Ακκιντζί ως προς την ανάγνωση της ιστορίας γύρω από την τουρκική εισβολή του 1974, αναγνωρίζοντας ότι διεξήχθη πόλεμος με κύρια θύματα τους Ελληνοκύπριους, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, αφού συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση και προσθέτει στη δημιουργία του κατάλληλου εκείνου κλίματος, που είναι απαραίτητο για να προσδοκούμε σε θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Ασφαλώς βρισκόμαστε ακόμη μακριά από μια κοινή ανάγνωση της ιστορικής αλήθειας από πλευράς Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αναφορικά με τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα την πατρίδα μας.

Είναι όμως αναγκαίο να οικοδομήσουμε μια όσο το δυνατό πιο συνεκτική συλλογική μνήμη, στηριγμένη στην αλήθεια και όχι στην προπαγάνδα, τη διαστρέβλωση και την αποσιώπηση γεγονότων.

Καλό θα ήταν η αρχή να γινόταν μέσα στις ίδιες τις κοινότητες ξεχωριστά, αφού οι πρωταίτιοι της κυπριακής τραγωδίας ένθεν και ένθεν του συρματομπλέγματος, ακόμη εμμένουν προκλητικά στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.

20/07/2015

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην Ολομέλεια της Βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής

NEXT

Aνεύθυνη και γεμάτη προχειρότητα η συμπεριφορά των κυβερνώντων