Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η οποία ορίστηκε στις 26 Ιουνίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, φέρνει στο προσκήνιο τον πόνο που βιώνουν πολλές οικογένειες στον τόπο μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που επιφέρει η εξάρτηση σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Το φαινόμενο της εξάρτησης από παράνομες, αλλά και νόμιμες, ουσίες είναι πολύπλοκο και πολυδιάστατο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετεί η πολιτεία για αντιμετώπιση του φαινομένου, πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και να έχουν πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Τεκμηριώνεται επιστημονικά πως οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις επιφέρουν αύξηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Κύρια έγνοια λοιπόν, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων που προκαλούν αύξηση στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και γενικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε το έργο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ), του ανώτατου φορέα χάραξης πολιτικής της Πολιτείας στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσίων. Το ΑΣΚ επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο με πενιχρούς πόρους. Συνεπώς, καλούμε το κράτος να προστατεύσει και να ενισχύσει το ρόλο του ΑΣΚ. Τονίζουμε δε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση του προϋπολογισμού που διαθέτει το Κράτος για αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης, αφού αναμένεται ότι τα προβλήματα θα διογκωθούν.

Έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία, προς τις μελλοντικές γενιές, προς το σύνολο της κοινωνίας αλλά και ως γονείς προς τα παιδιά μας, να αντισταθούμε. Πρέπει να εμπνεύσουμε τους νέους με το προσωπικό μας παράδειγμα που πρέπει να είναι η ίδια η στάση ζωής μας. Οι νέοι μας πρέπει να ενθαρρύνονται για να αναλαμβάνουν νέες πρωτοβουλίες που θα μπορούν να αναπτύξουν ευκαιρίες και φιλοδοξίες στη ζωή τους, μακριά από τις ουσίες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας η προστασία και η προαγωγή της υγείας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ευημερίας της ανθρωπότητας. Χρειάζεται να κρατηθεί ζωντανό το δικαίωμα και η ελπίδα των ανθρώπων να αλλάξουν ζωή.

25/06/2015

PREV

Η κυβέρνηση να λάβει το μήνυμα από τη φωνή των εργαζομένων

NEXT

Για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μένει εκτεθειμένος