Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο ΥΠΕΣ να αποσύρει το προτεινόμενο ν/σ και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για το καλό της ΤA

Ο ΥΠΕΣ να αποσύρει το προτεινόμενο ν/σ και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για το καλό της ΤA

Δήλωση Σταύρου Γερολατσίτη επικεφαλής Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ- Προσχέδιο Πρότασης Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- Μεταρρύθμιση

 

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να σημειώσουμε ότι  αντί να  αποσύρει το προσχέδιο και να παραδεχθεί ότι απέχει κατά πολύ από τις  προσδοκίες για μια εκσυγχρονισμένη  Τ.Α. που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών προσπαθεί με αυθαίρετους και ατεκμηρίωτους υπολογισμούς να αποδείξει ότι θα επέλθουν εξοικονομήσεις τη στιγμή που ούτε τεχνοοικονομική μελέτη υπάρχει και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε αδυνατεί το Υπουργείο του να πραγματοποιήσει. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση έχει έλθει σε ρήξη με όλους τους φορείς και τα πολιτικά Κόμματα. Το πιο σοβαρό είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές της αποκέντρωσης και της τοπικής δημοκρατίας. Αντί για εξοικονομήσεις που επικαλούνται, προχωρούν σε αλλαγές και ρυθμίσεις με αυξημένο κόστος που καλείται να το πληρώσει ο πολίτης.  

Παρά το γεγονός ότι οι επιδιώξεις τους βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τους εμπλεκόμενους φορείς , η Κυβέρνηση με ετσιθελισμό και αλαζονεία έχει καταθέσει Προσχέδιο εμμένοντας στις δικές της απόψεις. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η κυβέρνηση ερμηνεύει τον διάλογο ως επιβολή των δικών της θέσεων.

Το ΑΚΕΛ κατηγορηματικά θέλει να τονίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και θα σταθεί τροχοπέδη σε τέτοιες λογικές. Θα αντιταχθεί στην φιλοσοφία που θέλει να περιθωριοποιεί την Πρωτοβάθμια Τ.Α. και να δημιουργεί συγκεντρωτικά υδροκέφαλα όργανα αμφιβόλου προοπτικής και δυνατοτήτων.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Υπουργό να αποσύρει το προτεινόμενο Νομοσχέδιο και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για το καλό της Τ.Α. , την εξυπηρέτηση του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα. Το ΑΚΕΛ στην βάση αυτή είναι έτοιμο να συμβάλει με τις απόψεις και τις τοποθετήσεις του δημιουργικά προς όφελος της Τ.Α.

 

04/10/2014

PREV

Aπό μπάχαλο σε μπάχαλο οδηγεί την κοινωνία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη– ΔΗΣΥ

NEXT

Επιμνημόσυνος λόγος του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στο μνημόσυνο των Δημήτρη Βρακά και Νίκου Ττοφή