Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι που προστατεύουν και στηρίζουν τους μεγαλοοφειλέτες

Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι που προστατεύουν και στηρίζουν τους μεγαλοοφειλέτες

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρίνοντας προφανώς εξ´ ιδίων τα αλλότρια, κατηγόρησε χθες την αντιπολίτευση ότι δήθεν προστατεύει τους μεγάλο-οφειλέτες.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστούν τεράστια πρόκληση, αφού ο κ. Αναστασιάδης, ηθελημένα ή μη, παρουσιάζεται να προσπερνά την αλήθεια και τα ίδια τα γεγονότα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ είναι που σταθερά προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες. Είναι η αναφορά από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας των νομών που ψήφισε η Βουλή για τη δημιουργία διχτύου προστασίας για τους μικροοφειλέτες, που δεν επέτρεψε την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις.

Πρόσθετα, οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη τον νομό για τις εκποιήσεις για να στραφούν κατά των μεγάλο οφειλετών. Ανάμεσα σε άλλα, η ρήτρα κυμαινόμενης επιβάρυνσης προσφέρει ήδη ισχυρά εργαλεία στις τράπεζες, που τους επέτρεπε εξ´ υπαρχής να αναλάβουν ακόμη και τη διαχείριση των επιχειρηματικών ομίλων που χρωστούν πολλά δισεκατομμύρια.

Καταληχτικά, επαναλαμβάνουμε αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τους κυβερνώντες. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την ουσιαστική προστασία των μικροοφειλετών, θυμάτων τις τραπεζικής κρίσης και ότι για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, την ευθύνη θα την φέρει ακέραια η κυβέρνηση.

08/02/2015

PREV

Έλλειψη στόχου και οράματος από πλευράς κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

NEXT

Πολύ καλά γνωστά τα έργα και οι ημέρες τους