Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οχι στη θυματοποίηση των νεφροπαθών

Οχι στη θυματοποίηση των νεφροπαθών

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις γύρω από το μεταμοσχευτικό και τη διαμάχη μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Γενικού Ελεγκτή. Θύματα αυτής της σύγκρουσης θα είναι οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και τον Γενικό Ελεγκτή, μέσα από διαφανείς και νομότυπες διαδικασίες, να δώσουν αμέσως λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το συμβόλαιο του μεταμοσχευτή. Τυχόν καθυστέρηση και σπίλωση ατόμων και επιστημόνων, το μόνο που θα πετύχει είναι να υπονομεύσει το επιστημονικό προσωπικό αλλά και το ίδιο το μεταμοσχευτικό, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των ασθενών. Το αποτέλεσμα σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τη διάλυση του μεταμοσχευτικού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των νεφροπαθών.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υγείας με τη δέουσα σοβαρότητα και να προχωρήσει αποφασιστικά στην επίλυση των  προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ως ΑΚΕΛ αποδεχτήκαμε την εξάμηνη περίοδο για εφαρμογή της προσωρινής λύσης, μέχρι την ολοκλήρωση συμφωνίας συνεργασίας με τον ιατρό μεταμοσχευτή αλλά και τη λειτουργία ολοκληρωμένου προγράμματος μεταμοσχεύσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την ανάγκη για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και σέβεται τις ανησυχίες του Γενικού Ελεγκτή. Τονίζουμε, όμως, ότι δεν θα δεχτούμε η υγεία των πολιτών να είναι αντικείμενο σύγκρουσης, προώθησης συμφερόντων και ενός παζαρέματος. Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή, εκτός από τον εντοπισμό των προβλημάτων, να συμβάλει δημιουργικά για την αντιμετώπιση τους, έχοντας στο επίκεντρο το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών.

Το ΑΚΕΛ σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτεί θυματοποίηση των ασθενών, αλλά ούτε και ξεπούλημα των υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

 

18/02/2015

PREV

Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

NEXT

Η κυβέρνηση να εκφράσει αντίθεση στην πολιτική κυρώσεων