Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ομιλία Μπιρκίμ Οζγκίουρ, εκπροσώπου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

Ομιλία Μπιρκίμ Οζγκίουρ, εκπροσώπου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού έχουν επαναρχήσει.

Χωρίς αμφιβολία σε αυτή την ιστορική περίοδο, οι Κύπριοι θα πρέπει να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου. Οι πρωτοπόροι Κύπριοι που πιστεύουν στην κοινή μας πατρίδα θα πρέπει να αποφασίσουμε για το κοινό μας μέλλον και όχι οι πολυεθνικές της ενέργειας.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το ΑΚΕΛ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια πιστεύουν σε αυτό το στόχο και πρωταγωνιστούν στον κοινό αυτό αγώνα.

Και οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό τον κοινό αγώνα, έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Κύπρου.

Το μεγαλύτερο μας καθήκον σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς είναι να συσπειρωθούμε γύρο από ένα κοινό όραμα και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει την ύπαρξη της όπως της αξίζει διεθνών και στην περιοχή μας.

Για αυτό το λόγο οι κοινότητες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς συνθήκες.

Θα πρέπει να είμαστε ικανοί να βαδίσουμε προς το μέλλον χωρίς οικονομική εξάρτηση, αλλά σε συνθήκες αμοιβαίας συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής.

Το καθοριστικότερο στοιχείο αυτού του αγώνα είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων που πιστεύουν σε μια Ενωμένη Κύπρο. Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το ΑΚΕΛ έχουν μεγάλα καθήκοντα σε αυτό τον τομέα.

Ευχόμαστε όπως οι αποφάσεις του 22ου Συνεδρίου που θα αφορούν ακριβώς σε αυτά τα ζητήματα να γίνουν ευκαιρία για συγκεκριμένα βήματα.

Εκ μέρους του ΡΤΚ απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό στο συνέδριό σας.

PREV

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 22ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ  

NEXT

Χαιρετισμός του Προέδρου του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιίτ, στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ