Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια

Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ σε συνεργασία με τις τράπεζες και την Τρόικα, όχι μόνο δεν έδειξαν καμία ευαισθησία εδώ και δύο χρόνια για τους μικρο- οφειλέτες θύματα της τραπεζικής κρίσης, αλλά αντίθετα έπραξαν ότι ήταν δυνατό εκ μέρους τους για να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός ουσιαστικού διχτύου προστασίας των μικρο- οφειλετών.

Στην προσπάθεια τους να θολώσουν τα νερά, οι κυβερνώντες και οι τραπεζίτες προβάλλουν το τελευταίο διάστημα τον αναληθή ισχυρισμό ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις δεν είναι σε εφαρμογή, ενώ εσχάτως έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση για αυτά που οι ίδιοι με εργολαβικό τρόπο μεθοδεύουν.

Αναμένουμε ότι μετά και τη σημερινή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, οι κυβερνώντες θα σταματήσουν να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια λέγοντας ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις είναι ανενεργός.

Αναμένουμε επίσης, ότι οι κυβερνώντες θα σταματήσουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αν έστω αργοπορημένα, έχουν ξαφνικά αποκτήσει ευαισθησία για τους μικρο- οφειλέτες και τους εγγυητές τους, καλούνται να καταθέσουν συγκεκριμένα νομοσχέδια και να εξηγήσουν επακριβώς στους πολίτες πως θα παράσχουν ουσιαστική προστασία στους μικρο- οφειλέτες.

Ενόσω δεν το πράττουν, αλλά συνεχίζουν να ενεργούν με ακριβώς αντίθετο τρόπο, να είναι βέβαιοι ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην κατάθεση προτάσεων για την ουσιαστική προστασία των μικρο- οφειλετών, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ να διατηρήσουν σε ισχύ τον ετεροβαρή νόμο για τις εκποιήσεις.

19/2/2015

PREV

Τι δεν κατάλαβε ο Υπουργός Οικονομικών

NEXT

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για τη συζήτηση στη χθεσινή Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου