Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ
για την απόφαση σχετικά με την κρατική φοιτητική μέριμνα

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να παραμείνει σε ισχύ, ως έχει,  το φοιτητικό πακέτο και η φοιτητική χορηγία για τη φετινή χρονιά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι αυτό που και εμείς επιτακτικά ζητούσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η αντίδραση όλων όσων από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε, η αντίδραση των φοιτητών, η αντίδραση της κοινωνίας, έφεραν αποτέλεσμα, πρώτα με την απόσυρση του νομοσχεδίου και τώρα με τη διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό ελπιδοφόρο μήνυμα προς ολόκληρη την κοινωνία: οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα και ιδού που επιτεύχθηκε μια σημαντική νίκη για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Βέβαια το θέμα δεν κλείνει εδώ. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη βάση της διακηρυγμένης πρόθεσης της κυβέρνησης να επιφέρει αλλαγές στην κρατική φοιτητική μέριμνα. Εμείς θα αναμένουμε τη νέα πρόταση της κυβέρνησης, ευελπιστώντας ότι θα είναι καλύτερη από το νομοσχέδιο που κατέθεσαν και απέσυραν μετά από λίγες μέρες.

Τονίζουμε ότι η όποια νέα πρόταση θα πρέπει να διασφαλίζει στοχευμένα μέτρα, όπως το «φοιτητικό πακέτο», και να μην αποκλείει σημερινούς δικαιούχους της φοιτητικής χορηγίας.

31/01/2015

PREV

Διαπλοκή χειρίστου είδους

NEXT

Θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας