Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ξεπούλημα Συνεργατισμού: Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για μη παραγραφή των αγώγιμων δικαιωμάτων

Ξεπούλημα Συνεργατισμού: Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για μη παραγραφή των αγώγιμων δικαιωμάτων

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού

 

Τόσο το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, όσο και μεταγενέστερα γεγονότα φωτογραφίζουν ή κατονομάζουν ξεκάθαρα τους υπαίτιους για την διαδικασία που οδήγησε και στο ξεπούλημα και στη κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να λαμβάνονται συγκεκριμένα νομικά μέτρα, με έγερση αγωγών εναντίον των υπαιτίων αυτού του σκανδάλου παρόλο που ως γνωστό με βάση το νόμο για την Παραγραφή Αγώγιμων Δικαιωμάτων εντός τριών χρόνων από τη συμπλήρωση της βάσης μιας αγωγής πρέπει να εγείρεται η αγωγή. Προ του κινδύνου να παραγραφούν αυτά τα αγώγιμα δικαιώματα και να μην οδηγηθούν με αστικές αγωγές πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι κατονομάζονται ως υπαίτιοι τόσο πέρσι, όσο και φέτος η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ επαναφέρει παράταση νόμου για τη μη παραγραφή των αγώγιμων δικαιωμάτων, ούτως ώστε να δοθεί δυνατότητα και τους πολίτες και στο κράτος, εάν κρίνουν ότι υπάρχει αυτή η βάση αγωγής, να οδηγήσουν τους υπαίτιους αυτού του σκανδάλου ενώπιον της δικαιοσύνης με αστικές αγωγές.

Η πρόταση μας θα τεθεί ως κατεπείγουσα προς συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Νομικών και την ερχόμενη Πέμπτη θα οδηγηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Να πω ότι πέρσι όταν ξανακαταθέσαμε την πρόταση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σύνολο των Κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό που ασφαλώς χρειάζεται είναι μαζί με τη νομοθεσία να υπάρχει η αναγκαία θεσμική και πολιτική βούληση για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό και εδώ είναι προφανώς το μεγάλο έλλειμμα αυτής της κυβέρνησης.

11/04/2022

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στην εκδήλωση Μισιαούλη- Καβάζογλου

NEXT

Η Κυβέρνηση έχει παραδοθεί - Στο έλεος της ακρίβειας η κοινωνία