Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  O νόμος για τις εκποιήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν συνοδευτεί από το κοινωνικά αναγκαίο δίχτυ προστασίας

O νόμος για τις εκποιήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν συνοδευτεί από το κοινωνικά αναγκαίο δίχτυ προστασίας

Δήλωση Επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού
για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

 Ο σεβασμός προς τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι δεδομένος. Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει τη θέσπιση μέτρων προστασίας των πολιτών από τον κίνδυνο γενικευμένων, μαζικών εκποιήσεων, που θα σπρώξουν την κοινωνία σε περαιτέρω δυσπραγία και εξαθλίωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Συναγερμός φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα όσα θα επακολουθήσουν σε βάρος των πολιτών. Ως ΑΚΕΛ αφού μελετήσουμε σε βάθος το σκεπτικό της απόφασης θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και θα διεκδικήσουμε στο μέτρο του εφικτού αποκατάσταση του διχτύου προστασίας που εσκεμμένα οι κυβερνώντες οδήγησαν σε κουτσούρεμα.

Ασφαλώς ο νόμος για τις εκποιήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν συνοδευτεί από το κοινωνικά αναγκαίο δίχτυ προστασίας και δυστυχώς από την απόφαση υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Συναγερμός, οι τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά ταμεία. Θα επιδιώξουμε όπως η ήττα που υπέστηκαν οι πολίτες να είναι μόνο προσωρινή. Ως άμεση αντίδραση θα καταθέσουμε την ερχόμενη βδομάδα πρόταση νόμου για μετάθεση της ισχύος εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις.

 

31/10/2014

PREV

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

NEXT

Τεράστιες οι ευθύνες Προέδρου της Δημοκρατίας- Συναγερμού για το θέμα της Διοικητού της ΚΤ