Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Να τερματίσει το συντομότερο ο οικονομικός παραλογισμός της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

Να τερματίσει το συντομότερο ο οικονομικός παραλογισμός της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο Υπ. Οικονομικών για πρώτη φορά χθες, προέβηκε σε δημόσια παραδοχή ότι είναι αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της CYTA, όπως το ΑΚΕΛ, άλλες πολιτικές δυνάμεις και οργανωμένα σύνολα από την αρχή επισημαίνουμε.

Η δημόσια παραδοχή της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη συνοδεύτηκε και από την αποκάλυψη της μεθόδευσης για παράκαμψη των προνοιών του συντάγματος, ώστε να καταστεί εφικτή η παράδοση της CYTA, και της ΑΗΚ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι μεθοδεύσεις όμως των κυβερνώντων δεν σταματούν εδώ. Όπως ήδη καταγγείλαμε, με ξεχωριστά νομοσχέδια που έχει καταθέσει η κυβέρνηση ενώπιον της Βουλής, επιχειρεί όχι μόνο την παράκαμψη του Συντάγματος, αλλά και της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Συμβουλίων των Δημόσιων Οργανισμών και των κρατικών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα τετελεσμένα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Σ΄ αυτή τη μεθόδευση θα πρέπει να προστεθεί η δημόσια παραδοχή της Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτικό καθώς και η έμμεση παραδοχή τους ότι συνειδητά παραπλανούσαν τον κυπριακό λαό όταν δεσμεύονταν γραπτώς ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αφού πλέον επανήλθαν στην παλιά δογματική τους εμμονή παρουσιάζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις ως δήθεν αναγκαίες και επωφελείς για την οικονομία μεταρρυθμίσεις.

Επειδή δεν πρόκειται όμως για μεταρρυθμίσεις αλλά για απορρυθμίσεις άκρως ζημιογόνες για το κράτος, την οικονομία, τους καταναλωτές, τους φορολογούμενους και τους εργαζομένους, αλλά και επειδή πρέπει να δοθεί τέλος στην αλαζονεία, τον εμπαιγμό και τις μεθοδεύσεις  από πλευράς των κυβερνώντων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουμε σοβαρή ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στο λαό μας και την κοινωνία, να χαράξουμε μια κοινή πορεία πλεύσης που θα τερματίσει το συντομότερο τον οικονομικό παραλογισμό της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων, στρατηγικής σημασίας ημικρατικών οργανισμών.

21/05/2015

PREV

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ

NEXT

Μήνυμα Αλληλεγγύης στο Κομμουνιστικό Κόμμα (Τουρκίας)