Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο σχεδιασμός του δρόμου Λεμεσού- Σαϊττά

Να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο σχεδιασμός του δρόμου Λεμεσού- Σαϊττά

ΔΗΛΩΣΗ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΑΚΕΛ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΣΑΪΤΤΑ
 

Ο βουλευτής Κ. Κώστα είπε ότι η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι το έργο δε μπορεί να ξεκινήσει πριν το 2018, τη στιγμή που στον προϋπολογισμό του 2014 υπήρχαν κονδύλια για το έργο της πρώτης φάσης. Χαρακτήρισε την κατασκευή του έργου ως έργο ζωής, διότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αστυφιλίας.

Είπε επίσης ότι ο ΓΔ του Υπ. Συγκοινωνιών τους ενημέρωσε ότι ο όλος σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016, ενώ πριν από 2 χρόνια το Υπουργείο έλεγε στην Επιτροπή ότι ο σχεδιασμός θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2013. Σημείωσε ότι το κυριότερο που λέχθηκε στην Επιτροπή είναι ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια λόγω οικονομικής κρίσης για να ξεκινήσει το έργο πριν το 2018.

 
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ κάλεσαν το Υπ. Συγκοινωνιών να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το συντομότερο το σχεδιασμό του έργου και το Κτηματολόγιο να ολοκληρώσει τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται. Πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο ένα τόσο σημαντικό έργο να μην υλοποιείται ή να μην μπορεί να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα της Α1 φάσης επειδή δεν προχωρούν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης της περιοχής και συγκεκριμένα επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε αίτηση οι άδειες ανάπτυξης. Τέλος οι βουλευτές του ΑΚΕΛ εισηγήθηκαν η Επιτροπή Συγκοινωνιών να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δοθούν οι διαβεβαιώσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την προώθηση του έργου.
26.02.2015

PREV

Το ΑΚΕΛ καταθέτει εκ νέου στη Βουλή την πρόταση του για αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο

NEXT

Περαιτέρω μείωση επιτοκίων στο Συνεργατισμό