Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Να δεις τι σού χω για μετά…, του Γιάννου Μαυρόγιαννου

Να δεις τι σού χω για μετά…, του Γιάννου Μαυρόγιαννου

ymavroyiannosΚοινή συνισταμένη στην πολιτική πρακτική της κυβέρνησης σχεδόν σε όλα τα ζητήματα που αναφύονται καθημερινά στη δημόσια σφαίρα, είναι μια τουλάχιστον άτσαλη προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης της κοινής γνώμης, που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας και της εξαπάτησης.

Η απροκάλυπτη εύνοια που είχε τουλάχιστον μέχρι σήμερα η κυβέρνηση από αριθμό μέσων μαζικής ενημέρωσης συνέτεινε σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την κατάσταση και δημιούργησε την αίσθηση στους κυβερνώντες ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό.

Σκάνδαλα, διαπλοκές, ψέματα επί ψεμάτων, αλληλοκατηγορίες, αλληλοδιαψεύσεις, αντικρουόμενες δηλώσεις είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη των κυβερνώντων που μοιάζουν να βρίσκονται σε πανικό. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια για αρκετά ζητήματα δεν άργησε να βγει στο φως και αφήνει την κυβέρνηση απολύτως έκθετη στα μάτια της εμβρόντητης από τις αποκαλύψεις κοινής γνώμης.

Υπάρχει άραγε έστω ένας πολίτης σε αυτό τον τόπο που να πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήξερε τι υπέγραφε και ξεγελάστηκε στο θέμα του συμβολαίου της κυρίας Γιωρκάτζη; Υπάρχει άραγε έστω ένας που να πιστεύει ότι οι τροχοδρομούμενες από την κυβέρνηση εξελίξεις στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον; Πιστεύει έστω και ένας ότι ο συμπέθερος δεν γνώριζε; Πιστεύει κανείς ότι το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του Προέδρου δεν είχε εμπλοκή στο θέμα των κυπριακών αερογραμμών; Το ίδιο το γραφείο άλλωστε στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι μια χαρά εκπροσώπησε τη Ryanair.

Υπάρχει σοβαρή χώρα της οποίας ο Κεντρικός Τραπεζίτης καταγγέλλει ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι δεν θα ενδώσει σε οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας και στην οποία δεν θα προκαλείτο πολιτικός σεισμός;

Η ατζέντα της κυβέρνησης και της τρόικας για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι γεμάτη με ζητήματα μπροστά στα οποία τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης πιθανότατα να μοιάζουν ως παρωνυχίδα. Εκποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ΓΕΣΥ είναι προ των πυλών με τεράστια οικονομικά συμφέροντα να διακυβεύονται.

Η αποκάλυψη ότι η Ryanair προκρίθηκε στον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων καταθέτοντας την αστρονομική προσφορά των χιλίων!! ευρώ ετησίως για την ενοικίαση του σήματος των Κυπριακών Αερογραμμών, εύλογα δημιουργεί ανησυχία για το τι μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση το 2015.

Είναι γι’αυτό που οι μελοποιημένοι από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στίχοι του Μιχάλη Γκανά ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση…

Γιάννος Μαυρόγιαννος

Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

PREV

Ευρωμιλιταρισμός σε εξέλιξη- Στρατιωτικοποίηση, Επεμβάσεις, Πολεμική Βιομηχανία στο μενού της ΕΕ , του Γιώργου Κουκουμά

NEXT

«Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις»*, της Σταύρης Καλοψιδιώτου