Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ για εκροές καταθέσεων

Διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ για εκροές καταθέσεων

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

online-transaction[1]Επειδή ορισμένοι, με πολιτικά ανήθικο τρόπο, αφήνουν να νοηθεί ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν οι ύποπτες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, ως ΑΚΕΛ θέλουμε ξανά να υπογραμμίσουμε ότι αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί βάναυση διαστρέβλωση τόσο των προθέσεων, όσο και της σταθερής θέσης του ΑΚΕΛ επί του ζητήματος.

Το ΑΚΕΛ, αντίθετα έχει πρωτοστατήσει για την αποκάλυψη όλων των νομικά και ηθικά ύποπτων συναλλαγών της περιόδου του Μαρτίου 2013.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την πρώτη στιγμή το ΑΚΕΛ επιδίωξε την επεξεργασία των συναλλαγών της περιόδου, αφού η πιθανή δημοσιοποίηση του συνόλου των 30.000 συναλλαγών, στην πράξη θα εξυπηρετούσε μόνο όσους θέλουν να συσκοτίσουν και να συγκαλύψουν τις ύποπτες συναλλαγές. Κάτι που ήδη έχει δοκιμαστεί και έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη, με τη διαρροή του καταλόγου των 6.000 συναλλαγών πριν ένα περίπου χρόνο.

Το ΑΚΕΛ, ταυτόχρονα, είναι το μόνο κόμμα που προχώρησε σε έρευνα και επεξεργασία αριθμού εκροών, την οποία επιφυλασσόμαστε να δημοσιοποιήσουμε.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΑΚΕΛ ήταν το κόμμα που ζήτησε από την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να εξασφαλίσει στοιχεία από τις τράπεζες και να ενημερώσει τη Βουλή, ως προς τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που βρίσκονται πίσω από νομικά πρόσωπα- εταιρείες, ώστε να γίνει εφικτή η επεξεργασία των εκροών και να αποκαλυφθούν στην πράξη οι όποιες ύποπτες συναλλαγές.

Το ΑΚΕΛ τέλος, ήταν το κόμμα που από την πρώτη στιγμή, διά του Γ.Γ., απέστειλε επιστολές διερεύνησης καταγγελιών, τόσο της περιόδου που προηγήθηκε του Eurogroup, όσο και της κλειστής περιόδου που ακολούθησε αναφορικά με εκροές καταθέσεων στην κλειστή περίοδο έναντι προμήθειας.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις του ΑΚΕΛ και κυρίως οι ενέργειες του τεκμηριώνουν την αποφασιστικότητα του κόμματος να αποκαλυφθούν πλήρως οι ύποπτες συναλλαγές, τις οποίες άλλοι πιθανόν να θέλουν να αποκρύψουν με την συσκότιση που θα προκαλέσουν μέσα από την άκριτη δημοσιοποίηση 30.000 συναλλαγών.

2/5/2014

PREV

Σκανδαλώδες προεκλογικό πυροτέχνημα

NEXT

Καλπάζει η ανεργία και το Υπουργείο Εργασίας κωφεύει