Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Μόνο με τη λήψη αμέσων και δραστικών μέτρων προώθησης του ανταγωνισμού, θα έχουμε μειώσεις των τιμών των καύσιμων

Μόνο με τη λήψη αμέσων και δραστικών μέτρων προώθησης του ανταγωνισμού, θα έχουμε μειώσεις των τιμών των καύσιμων

Δήλωση Κώστα Κώστα, Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις
μετά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Αυτεπάγγελτη συζήτηση με θέμα «Η αύξηση της τιμής των καυσίμων και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στον κύπριο πολίτη γενικότερα» στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας

καυσιμα kaysima kausimaΩς ΑΚΕΛ για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι τα μετρά που έχει μέχρι σήμερα εφαρμόσει το Υπουργείο Ενέργειας, τα όποια μας αναλύθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Ενεργείας και είναι μέρος των μέτρων που είχαν αποφασίσει στη σύσκεψη της 6ης Μάρτιου, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  κάποιοι να εξακολουθούν να αισχροκερδούν σε βάρος του κόσμου, ο οποίος μέσα σε συνθήκες ανεργίας και φτώχειας προσπαθεί να επιβιώσει. Και βέβαια η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί αφού είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι τους κλέβουν ενώ έχει χαθεί οριστικά η εμπιστοσύνη τους στις όποιες υποσχέσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνουμε την έκκληση του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή ότι το Υπουργείο Ενέργειας πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στη διόρθωση της μεθοδολογίας του αναφορικά με τον έλεγχο του κοστολογίου και γενικά των τιμών των καυσίμων αλλά και στην εφαρμογή όλων των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή.

Ως ΑΚΕΛ, δηλώνουμε ότι την απόλυτη ευθύνη προστασίας των πολιτών από την αισχροκέρδεια την έχει η Κυβέρνηση. Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε υποσχέσεις  ή να βλέπουν την εφαρμογή μέτρων τα οποία δεν επιλύουν ριζικά το πρόβλημα και περιμένουν ότι η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς του Κράτους θα τους προστατεύσουν επιτέλους. Θα πρέπει το Υπουργείο άμεσα να προωθήσει την καλύτερη παρακολούθηση των τιμών και κυρίως τη βελτίωση του ανταγωνισμού ο οποίος σήμερα είναι ανύπαρκτος. Ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου ότι το 85% των πρατηρίων ελέγχονται από τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Μόνο με τη λήψη αμέσων και δραστικών μέτρων προώθησης του ανταγωνισμού, θα έχουμε μειώσεις των τιμών των καύσιμων.

16/6/2015

PREV

Η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστία

NEXT

Λανθασμένη η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση του «Περί των προϋποθέσεων πώλησης εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων νόμου»