Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H Κύπρος θα έπρεπε να παραμείνει ουδέτερη στο σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία

H Κύπρος θα έπρεπε να παραμείνει ουδέτερη στο σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία

 
 

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ

57eaf93e478fb7d378fd8467f122e8ae_XL[1]Η υπογραφή από μέρους της Κύπρου του σχεδίου ψηφίσματος για την Ουκρανία, αποτελεί ενέργεια που μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για τη χώρα μας και την εθνική της υπόθεση. Η Ρωσική Ομοσπονδία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολουθεί σταθερή πολιτική αρχών στο Κυπριακό. Σε πολλές περιπτώσεις δε η Ρωσική Ομοσπονδία ενήργησε υποστηρικτικά και σωστικά για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Είναι ισχυρή η άποψή μας ότι η Κύπρος θα έπρεπε να παραμείνει ουδέτερη ανεξαρτήτως των πιέσεων που προφανώς ασκήθηκαν πάνω στην κυβέρνηση από μέρους των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει μέχρι τέλους και να μην υπογράψει το σχέδιο ψηφίσματος, επικαλούμενη τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό άλλωστε κάνουν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. σε περιπτώσεις που επηρεάζονται τα δικά τους ζωτικά συμφέροντα. Κι αυτά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατοχής, όπως αντιμετωπίζει η Κύπρος.

16/3/201

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην παρουσίαση των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές

NEXT

H «Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας» να δράσει αυτεπάγγελτα