Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κυβέρνηση χωρίς πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες των δικών της αποφάσεων

Κυβέρνηση χωρίς πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες των δικών της αποφάσεων

Δήλωση Σωτηρούλας Χαραλάμπους, μέλους Π.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ
Απάντηση στον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση με την γνωστή τακτική της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να αποσείσει τις ευθύνες της σ’ ότι αφορά τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων.

Μπροστά στην κραυγή αγωνίας και απόγνωσης των χιλιάδων συνταξιούχων που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος και για τις αυθαίρετες αλλαγές στα κριτήρια για την παραχώρηση της ειδικής χορηγίας προς τους συνταξιούχους, ΕΚΥΣΥο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν είχε τίποτε άλλο να πει παρά το γνωστό τροπάρι ότι «το σύνολο των μέτρων λήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και με Υπουργό Εργασίας στέλεχος της ΠΕΟ». Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος και την ειλικρίνεια να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες των δικών της πράξεων και αποφάσεων. Αντί τούτου η κυβέρνηση επέλεξε τη βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την ατάκα, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις αήθεις επιθέσεις.

Τα γεγονότα όμως, τους διαψεύδουν και τους αφήνουν διπλά εκτεθειμένους, σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη αναλγησία τους απέναντι στους συνταξιούχους.

  • Είναι η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη που στις 10 Απριλίου 2013 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισε τη σημαντική μείωση του ορίου της φτώχειας σε €10.324 για μονήρες νοικοκυριό και σε €15.486 για διμελές νοικοκυριό. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν τελείως την ειδική χορηγία με απώλεια μέχρι €3000 ετησίως, ενώ για 50.000-60.000 συνταξιούχους σημαίνει απώλεια μέχρι €2.000 ετησίως.
  • Είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που στο μνημόνιο που υπόγραψε με την Τρόικα τον Απρίλη στο σημείο 2.10 συμφώνησε ότι «θα εξορθολογήσει περαιτέρω το Πασχαλινό Επίδομα σε συνταξιούχους» και προς εφαρμογή αυτής της συμφωνίας με την Τρόικα υιοθέτησε στις 3/4/2013 σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Θέτοντας ως όριο τα €500 σύνταξη για ένα άτομο και τα €750 για 2 άτομα απέκλεισε ουσιαστικά τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων από το Πασχαλινό Επίδομα αφού σ’ ένα ζευγάρι συνταξιούχων οι μίνιμουμ συντάξεις του είναι €751.
  • Είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που πολύ πρόσφατα εν κρυπτώ αποφάσισε να υπολογίζει ως εισόδημα τις εκταρικές επιδοτήσεις στερώντας την ειδική χορηγία από ακόμα μερικές χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους αγρότες.
  • Είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που αποφάσισε να φορολογήσει με φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας τους συνταξιούχους.

Ο τρόπος που η κυβέρνηση τοποθετήθηκε στην αντίδραση, στην απόγνωση και την αγωνία των συνταξιούχων δυστυχώς ένα πράγμα επιβεβαιώνει, την έλλειψη σεβασμού και την παραγνώριση προς τα γηρατειά.

Τι όμως διαφορετικό μπορούν να αναμένουν οι συνταξιούχοι και η κοινωνία ευρύτερα από μια κυβέρνηση της οποίας το κυβερνόν κόμμα θεωρεί ότι για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι παροχές προς τους συνταξιούχους και η οποία θεωρεί το μνημόνιο ως το πολιτικό της μανιφέστο;

13/5/2014

PREV

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας και έλλειψη σεβασμού στα γηρατεία

NEXT

Συνεχίζει να γυρίζει την πλάτη στο διάλογο η κυβέρνηση