Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H κυβέρνηση να στηρίξει τις κοινές προτάσεις νόμου αν επιθυμεί πραγματικά να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που μας έχει φέρει

H κυβέρνηση να στηρίξει τις κοινές προτάσεις νόμου αν επιθυμεί πραγματικά να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που μας έχει φέρει

Δήλωση Νίκου Ιωάννου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις κυβερνητικές ενέργειες ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις

Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και τον ενημέρωσε σε γενικές γραμμές  για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Ως ΑΚΕΛ ζητήσαμε να έχουμε γραπτώς τα μέτρα και τις ενέργειες, στις οποίες η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί, έτσι ώστε να τοποθετηθούμε κατά  συγκεκριμένο τρόπο και ολοκληρωμένα.

Ως ΑΚΕΛ ουδέποτε αρνηθήκαμε το διάλογο με την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην εκποίηση περιουσιών. Αν και η κριτική μας εδράζεται, πέραν της ουσίας του νομοσχεδίου, και στο γεγονός ότι όφειλε η κυβέρνηση έγκαιρα να συζητήσει με τα κόμματα και άλλους κοινωνικούς φορείς και να μη διαπραγματεύεται μονομερώς με την τρόικα, εντούτοις ούτε και τώρα αρνούμαστε να συζητήσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης. Φτάνει όμως αυτές να αλλάζουν στην ουσία τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα του υφιστάμενου νομοσχεδίου και να απλώνουν πραγματικό δίκτυ προστασίας σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.

Με βάση την υφιστάμενη πληροφόρηση και τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών και συναγερμικών αξιωματούχων, οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορούν σε κάτι διαφορετικό από τα όσα δεσμεύτηκε να πράξει στις δηλώσεις του στις 30 Ιουλίου o κ. Αναστασιάδης. Μέτρα τα οποία δεν διαφοροποιούν επί της ουσίας και της φιλοσοφίας το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και τις διαδικασίες εξπρές που προνοούνται. Εάν αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης τότε θα μας βρει απέναντι της. Τόσο εντός της Βουλής όσο και εκτός.

Εάν επιθυμεί πραγματικά η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστική ευθύνη φέρει ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το όλο θέμα, τότε αυτό που έχουν να κάνουν είναι να στηρίξουν τις προτάσεις νόμου που κατάθεσε το ΑΚΕΛ την μία με την ΕΔΕΚ και την άλλη με το ΔΗΚΟ στη Βουλή. Που αφορούν η μεν πρώτη πρόταση στην πραγματική προστασία της οικογενειακής εστίας και της επιχειρηματικής στέγης όσων ευάλωτων στρωμάτων έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την οικονομική κρίση και η δε  δεύτερη που στοχεύει στην ανακούφιση των δανειοληπτών με το περιορισμό του ύψους των επιβαλλόμενων τόκων υπερημερίας, στην απαγόρευση επιβολής πρόσθετων χρεώσεων υπό μορφή διοικητικών και διαχειριστικών εξόδων και την απαγόρευση εισπράξεων τόκων που να υπερβαίνει το αρχικό κεφάλαιο.

19/08/2014

PREV

Οι εξελίξεις για την κάρτα φιλάθλου μας επιβεβαιώνουν

NEXT

Eπικοινωνιακή προσπάθεια αποπροσανατολισμού οι εξαγγελίες της κυβέρνησης