Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες ειρήνευσης

H κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες ειρήνευσης

Δήλωση του επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Κώστα Χριστοδουλίδη
Για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση

 

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ως πολύ σημαντική τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε χθες στο Μινσκ όσο αφορά την κρίση στην Ουκρανία. Εάν υλοποιηθεί θα αποτελέσει καλή βάση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, δίνοντας μεγαλύτερες προοπτικές στην ειρήνη.

Τόσο η εκεχειρία, όσο και τα περισσότερα δικαιώματα των κατοίκων στα ανατολικά της χώρας  και άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία που φαίνεται να προνοούνται στη συμφωνία πρέπει να υλοποιηθούν στην πράξη.

Τεράστιας σημασίας είναι η ανάγκη να εγκαταλείψουν οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι τον επεκτατισμό τους στην περιοχή και να στηρίξουν την υλοποίηση της συμφωνίας. Παράλληλα, σημειώνουμε τις σοβαρές επιφυλάξεις εντός της ΕΕ από χώρες που ευθυγραμμίζουν πλήρως την πολιτική τους με αυτή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία αλλά ακόμα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίοι δείχνουν να επιμένουν στη συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες ειρήνευσης παρά τους όποιους σχεδιασμούς από τους φιλοατλαντικούς κύκλους εντός και εκτός της ΕΕ. Αυτό επιβάλλουν οι θέσεις αρχών και ο στόχος της ειρήνευσης.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας το οποίο διώκεται από την κυβέρνηση Ποροσένκο, η οποία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο συνεχίζει να επιδιώκει να το θέσει εκτός νόμου, αφού οι θέσεις και η δράση του υπέρ της ειρήνης δεν φαίνεται να συνάδουν με τους στόχους της κυβέρνησης του.

13/02/2015

PREV

Συμπαράσταση ΑΚΕΛ στους εργαζόμενους νοσηλευτές

NEXT

Προκαλούν οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος