Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τάχιστη εξέταση του φακέλου

H κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τάχιστη εξέταση του φακέλου

Γραπτή Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις
Γιαννάκη Γαβριήλ

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ικανοποίηση του και χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης για κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Παρά τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί, η αποστολή του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σίγουρα αποτελεί θετική εξέλιξη  και είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλείας πολλών ετών και διαδοχικών κυβερνήσεων.

Η κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, θα διανοίξει νέες προοπτικές για την εμπορία του προϊόντος διεθνώς και θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας του προϊόντος αλλά και για την αγροτική οικονομία του τόπου στο σύνολο της.

Παρά την πρόοδο που σηματοδοτεί η αποστολή του φακέλου στην Ε.Ε, απομένει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί μέχρι την κατοχύρωση του προϊόντος. Εκφράζουμε την ευχή, αυτή τη φορά όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λειτουργήσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσια κατάληξη και να μην επαναληφθούν όσα διαδραματίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 που ενώ είχαμε την κατ’ αρχήν έγκριση του φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο φάκελος αποσύρθηκε.

Αναμένουμε επίσης από την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τάχιστη εξέταση του φακέλου από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της για ουσιαστική στήριξη του κλάδου της κτηνοτροφίας.

10/07/2014

PREV

Χαιρετισμός Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην εκδήλωση του ΙνΕΠ "Αναθεωρητισμός στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία"

NEXT

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη