Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει λύσεις

H κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει λύσεις

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για προσφυγικές χορηγίες

 

Είναι με μεγάλη απογοήτευση, που πληροφορηθήκαμε δια στόματος Υπουργού Εσωτερικών στη τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ότι ένα σημαντικό μέρος του κονδυλιού για τις προσφυγικές χορηγίες κατά το 2013 δεν απορροφήθηκε. Από τα €47,2 εκατομμύρια που εγκρίθηκαν στον περσινό προϋπολογισμό για τα στεγαστικά σχέδια της αγοράς οικίας/διαμερίσματος ή ανέγερσης οικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο, απορροφήθηκαν μόνο τα €34,6 εκατομμύρια. Χάθηκαν δηλαδή €13 ολόκληρα εκατομμύρια.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πέραν των 400 οικογενειών  προσφύγων στερήθηκαν πέρσι αυτή την πολύ σημαντική βοήθεια, εξαιτίας της αδυναμίας  του Κράτους να υλοποιήσει την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι κατά το 2011 και το 2012, ο προϋπολογισμός και πάλι εν μέσω κρίσης, υλοποιήθηκε πλήρως. Είναι ανεπίτρεπτο, να αφαιρούνται από την  προσφυγική πολιτική εκατομμύρια, αντί να προστίθενται και μάλιστα αυτό να γίνεται την ώρα  που είχαν εγκριθεί από τη Βουλή και βρίσκονταν στον Προϋπολογισμό του Κράτους.

Καλούμε την κυβέρνηση, καθόσον αφορά την προσφυγική πολιτική, να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις. Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να στερούνται της στήριξης του κράτους εκατοντάδες οικογένειες και η κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει λύσεις.

07/07/2014

 

PREV

Χρησιμοποίηση στρατηγικών σημείων στην Κύπρο για διενέργεια κατασκοπευτικών κινήσεων στην Μέση Ανατολή

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Salah Ghanim