Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων

Καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

87F166E1464A57A7DE7AEDC895DC5DE2[1]Ολόκληρη η ανθρωπότητα μαζί με τους όπου γης Αρμένιους τιμά κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου τη μνήμη 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, θυμάτων της γενοκτονίας κατά του αρμενικού λαού από τους Νεοτούρκους στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει για ακόμα μια φορά με τον πιο έντονο τρόπο το αποτρόπαιο έγκλημα κατά του αρμενικού λαού και εκφράζει τη συμπάθεια του προς τον φίλο λαό της Αρμενίας, την αρμενική κοινότητα της Κύπρου και τους Αρμενίους της διασποράς. Το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους συμπατριώτες μας Αρμένιους, εκφράζοντας ταυτόχρονα εκτίμηση για την μεγάλη συμβολή της κοινότητας τους στην πρόοδο και προκοπή της Κύπρου. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και  των υφεσιακών πολιτικών φτωχοποίησης του λαού που επιβάλλονται από τους κυβερνώντες και την Τρόικα στην πατρίδα μας, η αλληλεγγύη ανάμεσα στις κοινότητες και τις θρησκευτικές ομάδες της χώρας μας είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη.
Η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του αρμενικού λαού καθιστά αυτό ως μια από τις πιο τραγικές και μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Η Τουρκία δεν μπορεί να βαδίσει το δρόμο του εκσυγχρονισμού και της εκδημοκρατικοποίησης χωρίς να αναγνωρίσει αυτό το μαζικό έγκλημα αποκαθιστώντας έτσι τη μνήμη των θυμάτων και του Αρμένικου λαού στο σύνολο του. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει την άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της έναντι στο έγκλημα που διαπραχτεί κατά της πατρίδας μας το 1974. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να πιέσει την Άγκυρα έτσι ώστε να προχωρήσει επιτέλους σε μια ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. Ως ΑΚΕΛ θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στο δίκαιο του αγώνα του κυπριακού λαού στο σύνολο του για απελευθέρωση και επανένωση.
23/04/2014

PREV

Ατεκμηρίωτες διαρροές σε μια υπόθεση που ούτε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας έχει πλήρη στοιχεία και ενημέρωση

NEXT

Η θεσμική ανυποληψία του κ. Iωνά Νικολάου πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο