Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κατά τ’ άλλα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης

Κατά τ’ άλλα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης

 

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Σταύρου Ευαγόρου για την ανεργία

Κατά τ’ άλλα και πάντα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Μας έλεγαν ότι το 2014 θα είναι έτος επανεκκίνησης και ανάπτυξης της οικονομίας.

Δυστυχώς το 2014 έκλεισε με ύφεση -2,9%. Η τραγικότερη ίσως πτυχή είναι η ανεργία. Η ανεργία το 2014 αυξήθηκε από το 15,9% στο 16,1%. Εβδομήντα χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι χωρίς δουλειά. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το 47,7% των ανέργων (δηλ. σχεδόν οι μισοί) είναι χωρίς δουλειά για πάνω από ένα χρόνο.

Μιλούμε για μακροχρόνια άνεργους οι οποίοι πολύ πιο δύσκολα θα βρουν απασχόληση.

Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος της ανεργίας στους νέους βρίσκεται στο 35,9%. Η μικρή κάμψη που παρατηρείται δεν οφείλεται στην βελτίωση της κατάστασης αλλά στην κατακόρυφη αύξηση της μετανάστευσης. Οι νέοι μας είτε εγκαταλείπουν το νησί είτε δεν επιστρέφουν σ’ αυτή μετά το πέρας των σπουδών τους.

 29/03/2015

PREV

Aναμένουμε την απάντηση της Τράπεζας Κύπρου από που προέκυψε η περιβόητη λίστα

NEXT

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την απόφαση της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για να ξεκινήσει διαδικασίες για ένταξη στην ΚΟΠ