Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θυμό και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο ξυλοδαρμού κρατουμένου από αστυνομικούς

Θυμό και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο ξυλοδαρμού κρατουμένου από αστυνομικούς

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ,
για το περιστατικό ξυλοδαρμού κρατουμένου από αστυνομικούς

Θυμό και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που αποκαλύπτει ότι μέλη της Αστυνομίας ξυλοφορτώνουνβάναυσα κρατούμενο. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και απορριπτέες.

Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικολάου, ο οποίος με κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει τη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, να αναλάβει τις ευθύνες του και αμέσως να επιληφθεί του θέματος προβαίνοντας στις δέουσες, για τη σοβαρότητα του περιστατικού, ενέργειες. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων διαπιστώνει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός θα κριθούν από τις ενέργειες και την αποφασιστικότητά τους να παρέμβουν, καθώς και από τα αποτελέσματα των ενεργειών τους και όχι από τις βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις και εξαγγελίες που συνήθως αποδεικνύονται χωρίς αντίκρισμα. Θα αναμένουμε και συνεχώς θα παρακολουθούμε.

20/08/2015

PREV

Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας και να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού

NEXT

Το ΑΚΕΛ καλεί σε συστράτευση για αποτροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για ιδιωτικοποιήσεις