Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θυμηδία προκαλούν οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για το μνημόνιο

Θυμηδία προκαλούν οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για το μνημόνιο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Για τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης σε σχέση με το μνημόνιο

 Η αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα στο 35% αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο για τα αποτελέσματα που έχουν οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Περισσότερο από το ένα τρίτο πληθυσμού δεν εξασφαλίζει τα στοιχειώδη, την ώρα που η Κυβέρνηση, όπως και στην Κύπρο, ευαγγελίζεται την επίτευξη οικονομικού θαύματος και την επιστροφή στο δρόμο της ανάκαμψης.

Όπως και στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία έτσι και στην Κύπρο και την Ελλάδα κάποια στιγμή τα μνημόνια θα «τελειώσουν». Το ερώτημα όμως είναι με ποιο τίμημα για την κοινωνία; Με ποιες προοπτικές για το μέλλον; Με ποια επίπτωση στο δημόσιο πλούτο, που θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία του κράτους;

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η «έξοδος» από το μνημόνια δεν φέρνει αυτόματα την οικονομική άνθηση, ούτε βέβαια καταφέρνει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Όσο η φιλοσοφία των πολιτικών που εφαρμόζονται παραμένει η ίδια, τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν.

Είναι για αυτό που οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις προκαλούν θυμηδία. Διότι θα ανέμενε κανείς ότι η Κυβέρνηση θα στόχευε στα θετικά αποτελέσματα αντί να επιχαίρει όταν περιορίστηκαν ελάχιστα οι ζημιές, που ούτως ή άλλως είναι δυσβακτακτες για την οικονομία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το ΑΚΕΛ είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και όχι η ευημερία των αριθμών, που δυστυχώς επίσης καταβαραθρώθηκαν.

14/10/2014

PREV

Πολιτικά επιζήμιες εκτιμήσεις

NEXT

Κρίνονται για το βαθμό υλοποίησης των δεσμεύσεων τους