Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θλίψη για το θάνατο του Νίκου Πέτρου

Θλίψη για το θάνατο του Νίκου Πέτρου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του σύντροφου Νίκου Πέτρου, που για δεκαετίες υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Ο Νίκος Πέτρου γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1952 στην Αμμόχωστο. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε έντονη δράση στο νεολαιίστικο κίνημα και το 1971, εντάχθηκε στις γραμμές του ΑΚΕΛ. Άνθρωπος με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες, πιστός στον αγώνα για μια ποιοτικά ανώτερη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η δίψα του για τη μάθηση τον οδηγεί για σπουδές οικονομικών στη Μόσχα όπου εκεί αναπτύσσει έντονη φοιτητική δράση μέσα από τις γραμμές της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης (Ε.Κ.Φ.Σ.Ε.).

Ο Νίκος ερχόμενος στην Κύπρο μετά το πέρας των σπουδών του δεν αργεί να αναδειχθεί σε σημαίνουσα προσωπικότητα της κοινωνίας της Λεμεσού, χαίροντας μάλιστα εκτίμησης από το σύνολο των πολιτικών χώρων και των απλών ανθρώπων.

Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού από το 2003 μέχρι και το 2013 ενώ ήταν και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Στο μηχανισμό του ΑΚΕΛ εντάχθηκε το 1978 μέχρι και τη συνταξιοδότηση του το 2013. Ως Επαγγελματικό Στέλεχος του ΑΚΕΛ Λεμεσού, πέρασε διαδοχικά από όλα τα πόστα διατελώντας αρχικά Γραμματέας Επιτροπής Πόλης, μετέπειτα Επαρχιακός Οργανωτικός και τέλος Επαρχιακός Γραμματέας του κόμματος στη Λεμεσό.

Ο Νίκος Πέτρου ήταν άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αγνός ιδεολόγος, άρτια ιδεολογικοπολιτικά καταρτισμένος, πράος αλλά και συνάμα αγωνιστής που συνέδεσε το όνομά του με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζαν σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται και να αγωνίζεται για το ΑΚΕΛ, τα ιδεώδη του και για το κοινό καλό.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, στη σύζυγο του Έλλη, στην κόρη του Ιωάννα, στον γιο του Γιώργο καθώς και στην υπόλοιπη οικογένεια.

Η κηδεία του αγαπημένου μας σύντροφου Νίκου Πέτρου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και Αιτωλού (Σφαλαγγιώτισσα) στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό με δαπάνη της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές υπέρ του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λεμεσού και στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Σε συνεννόηση με την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως:

  1. Αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Κόμματος στην Επαρχία Λεμεσού για περίοδο οκτώ ημερών.
  2. Οι σημαίες του Κόμματος να παραμείνουν μεσίστιες για 40 ημέρες.
  3. Η φωτογραφία του εκλιπόντος αναρτηθεί στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού.

22/12/2020

 

 

PREV

Για τα «χρυσά διαβατήρια»

NEXT

Οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων