Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια η οποία θα στοχεύει στη διατήρηση του κοινωνικού και ανθρώπινου προσώπου του Συνεργατισμού

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια η οποία θα στοχεύει στη διατήρηση του κοινωνικού και ανθρώπινου προσώπου του Συνεργατισμού

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη, είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηγιάννη για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό και για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά την επιτυχία στα τεστ αντοχής. «Με ικανοποίηση έχουμε ακούσει κάποιες αποφάσεις, οι οποίες είναι στα σκαριά για να ληφθούν, έχουν γίνει κάποιες εξαγγελίες, οι οποίες θεωρούμε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε πως ο Συνεργατισμός θα πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και το ανθρώπινο του πρόσωπο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε μια εμπορική τράπεζα.
Ο Α. Κυπριανού ανέφερε πως αντάλλαξαν απόψεις και πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Συνεργατισμός και διατύπωσαν, ως ΑΚΕΛ, σκέψεις και απόψεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα. «Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια η οποία θα στοχεύει να διατηρηθεί το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο του Συνεργατισμού», επαναβεβαίωσε.
Παράλληλα, Γενικός Γραμματέας διατύπωσε την έντονη διαφωνία του κόμματός του πάνω στην πρόνοια του Μνημονίου για αποξένωση των εμπορικών δραστηριοτήτων από τον Συνεργατισμό, πρόνοια η οποία γίνεται, όπως είπε, αποδεκτή από την Κυβέρνηση. «Θα ενεργήσουμε με τρόπο έτσι ώστε η ιδιοκτησία αυτών των δραστηριοτήτων να παραμείνει σε χέρια συνεταιριστικά», είπε.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, οι  προοπτικές υπάρχουν για τον Συνεργατισμό, αλλά επείγει να υπάρξει η δυνατότητα  της μείωσης των επιτοκίων και της παραχώρησης επιχορηγήσεων σε νέα υγιή δάνεια. Ταυτόχρονα, συνέχισε, θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι αναδιαρθρώσεις των δανείων με σωστές προτάσεις ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να μπορέσει ο Συνεργατισμός να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά.

Πηγή ΚΥΠΕ

PREV

Οι τράπεζες να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην στήριξη της κοινωνίας

NEXT

Οι αυξήσεις αυθημερόν, οι μειώσεις με μεγάλη καθυστέρηση