Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το συνέδριο (ΕΛΚ) της "αριστοκρατίας της λιτότητας"

Το συνέδριο (ΕΛΚ) της "αριστοκρατίας της λιτότητας"

cyprus[1]

Δήλωση Κώστα Χριστοδουλίδη
Επικεφαλής Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ως θετική την παράγραφο για την Κύπρο στο Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Πέραν όμως των διακηρύξεων, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο αυτές οι θέσεις τυγχάνουν πρακτικής εφαρμογής από το ΕΛΚ στα θεσμικά όργανα της Ένωσης. Γιατί για παράδειγμα στην έκθεση για την Τουρκία, συντάκτης της οποίας είναι Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, ανάμεσα σε άλλα, ζητείται άνοιγμα των κεφαλαίων της ενέργειας καθώς και άλλων κεφαλαίων, ενώ η τελευταία δεν έχει ακόμα επιδείξει πρόοδο στην στάση της στο Κυπριακό;

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ακόμα τα εξής:

1.    Τα εργατικά συνδικάτα  της Ιρλανδίας κατονόμασαν το Συνέδριο της Δεξιάς στο Δουβλίνο ως συνάντηση της «Αριστοκρατίας της Λιτότητας». Πράγματι οι ηγέτες της Δεξιάς έχουν πρωταγωνιστήσει στην επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών στην ΕΕ, όσο και εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νεοφύτου έχει αποφύγει να τοποθετηθεί γι αυτή την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός. Πλησιάζουν Ευρωεκλογές.

2.    Στην διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Πρόγραμμα Δράσης του 2014-19, υπογραμμίζεται η προσήλωση της Δεξιάς στις ανοικτές και απορρυθμισμένες στην ουσία αγορές. Πρόκειται για την ίδια συνταγή της απορρύθμισης της εργασίας προς όφελος του πλούτου και της εργοδοσίας. Της υποχώρησης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των ζωτικών τομέων κοινής ωφέλειας.

3.     Επιπρόσθετα, το ΕΛΚ, υπερπροβάλλει ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην ΕΕ. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι γι αυτό που έχουν την κύρια ευθύνη για την φτώχεια και την ανεργία, για την κοινωνική κατάσταση που χειροτερεύει λόγω των πολιτικών τους που εφαρμόζονται στην ΕΕ.

Με αυτή την φιλοσοφία, την οποία ο λαός μας βίωσε κύρια με τις αποφάσεις Αναστασιάδη- Γιούρογκρουπ και την εφαρμογή του αντιλαϊκού μνημονίου και της δήθεν αλληλεγγύης της ΕΕ, το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε σύγκρουση.

08/03/2014

PREV

Καταδίκη αστυνομικής επίθεσης κατά διαδηλωτών στην Ελλάδα

NEXT

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας