Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η στρατηγική της αυστηρής λιτότητας, των μνημονίων και της Τρόικας έχει αποτύχει παταγωδώς

Η στρατηγική της αυστηρής λιτότητας, των μνημονίων και της Τρόικας έχει αποτύχει παταγωδώς

Γραπτή δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου  της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Ευρωβουλευτή Νεοκλή Συλικιώτη
Απάντηση στον Πρόδρομο Προδρόμου

Επιβεβαιώνοντας την κριτική του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ υπερασπίζεται τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η στρατηγική της αυστηρής λιτότητας, των μνημονίων και της Τρόικας έχει αποτύχει παταγωδώς σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές. Οι λαοί με τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όχι μόνο στη νότια Ευρώπη, αλλά και στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία ακόμη και τη Γερμανία, απορρίπτουν τις μνημονιακές πολιτικές της αυστηρής λιτότητας.

Ακόμα και στις χώρες που παρουσιάζονται ότι βγήκαν στις αγορές όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Σ’ ότι αφορά την Κύπρο ο Πρόδρομος Προδρόμου φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα όταν αναφέρεται σε πορεία ανάπτυξης από την στιγμή που ολοένα και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται στη φτωχοποίηση, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Η μόνη οδός για έξοδο από την κρίση είναι η απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και η υιοθέτηση μιας κοινωνικής, αναπτυξιακής πολιτικής.

13/02/2015

PREV

Άλλα λένε οι κυβερνώντες κι άλλα οι στατιστικές

NEXT

Να βρει μιμιτές και απο το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα η πρωτοβουλία του Συνεργατισμού