Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Μόνο η Κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί το δρόμο της λιτότητας ως θέσφατο

Μόνο η Κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί το δρόμο της λιτότητας ως θέσφατο

Δήλωση Μέλους του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου για τις δηλώσεις Ντράγκι – Σόιμπλε

 Είναι απορίας άξιο γιατί την ώρα που η ηγεσία της ΕΚΤ και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκονται σε μια ανοικτή συζήτηση για το ποιό θα πρέπει να είναι το μέλλον την οικονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης, στην Κύπρο η Κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί το δρόμο της λιτότητας ως θέσφατο.

 Προφανώς και σ’ αυτή την περίπτωση η Κυβέρνηση ερμηνεύει τα όσα λέει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της ΕΕ, για την ανάγκη δημοσιονομικής χαλάρωσης και περιορισμού των μέτρων λιτότητας, ως άστοχα και μη ρεαλιστικά. Άλλωστε αυτό πράττει όλο το προηγούμενο διάστημα στα όσα η αντιπολίτευση εντοπίζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας στην κοινωνία.

Ωστόσο, είναι καιρός η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη λογική που τη διακατέχει, ιδιαίτερα σήμερα που εντείνονται οι προβλέψεις για τρίτο κύμα ύφεσης στην Ευρωζώνη. Να αντιληφθεί ότι όσο αρνούμαστε να αναζητήσουμε εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές για την αντιμετώπισης της κρίσης τόσο περισσότερο θα υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο και οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας..

 

11/10/2014

PREV

Νωθρή η αντίγραση ΕΕ στις προκλήσεις της Τουρκίας

NEXT

Σοβαρούς κινδύνους ενέχει η εκτίμηση των κυβερνώντων για τον τρόπο αντίδρασης των "στρατηγικών μας συμμάχων"