Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση παλινδρομεί για την ανέγερση Κρατικής Βιβλιοθήκης

Η κυβέρνηση παλινδρομεί για την ανέγερση Κρατικής Βιβλιοθήκης

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας

Το 2016 η κυβέρνηση διά του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πίεση της Βουλής αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας, εξαίρεσε από τον κατάλογο των τεμαχίων αποκρατικοποίησης συγκεκριμένο τεμάχιο κρατικής γης έκτασης 3000 τετραγωνικών μέτρων, στο χώρο της Αρχιγραμματείας.

Το 2017 το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο θα παραχωρείτο για σκοπούς ανέγερσης Κρατικής Βιβλιοθήκης.

Το 2017 το Υπουργείο Παιδείας δεσμευόταν ότι στους προϋπολογισμούς του 2018, θα περιλαμβανόταν κονδύλι ύψους €50.000, για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για ανέγερση Κρατικής Βιβλιοθήκης.

Το 2017 παρουσίαζε, μάλιστα, χρονοδιάγραμμα στη βάση του οποίου το έργο θα ολοκληρωνόταν το 2021, με συνολικό κόστος €12.8 εκατ.

Σήμερα, με έκπληξη ενημερωθήκαμε στην Επιτροπή Παιδείας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεδρία του στις 23/1/2019, απέρριψε την σχετική πρόταση του Κτηματολογίου για παραχώρηση του υπό αναφορά τεμαχίου!

Αλήθεια τι μεσολάβησε από το 2016 μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση άλλαξε στάση;

Μήπως οι όλοι χειρισμοί της κυβέρνησης συνδέονται με πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σύμβουλοι της κυβέρνησης πρότειναν την πώληση δυο «φιλέτων» στη συγκεκριμένη περιοχή για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου;

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και παλινδρομεί. Πολύ περισσότερο δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για την κοινωνία η ανέγερση Κρατικής Βιβλιοθήκης.

26/06/2019

PREV

Συνεργατισμός: το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος των κυβερνώντων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο

NEXT

Δηλώσεις Ν. Κέττηρου για το ν/σ για την αξιολόγηση και διαχείριση του Περιβαλλοντικού Θορύβου