Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση αγροτικού πετρελαίου κίνησης

Η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση αγροτικού πετρελαίου κίνησης

Γραπτή δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας με θέμα την παραχώρηση αγροτικού πετρελαίου κίνησης για γεωργικούς σκοπούς

 

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας συζητήθηκε εκ νέου το διαχρονικό αίτημα του αγροτικού κόσμου, για παραχώρηση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης προς τους γεωργούς.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για επιβολή στο χρωματισμένο πετρέλαιο ελάχιστου ειδικού φόρου κατανάλωσης, η κυβέρνηση ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

  1. Να ετοιμάσει σχέδιο παραχώρησης αντισταθμιστικής ενίσχυσης για τη χρήση πετρελαίου κίνησης σε γεωργούς, που είναι δικαιούχοι χρωματισμένου πετρελαίου .
  2. Να ετοιμάσει νέο σχέδιο παραχώρησης ενίσχυσης σε γεωργούς, οι οποίοι δεν επωφελούνται της χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου, αλλά χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης.

Δυστυχώς, ενώ η επιβολή του φόρου κατανάλωσης 2.1 σέντ, τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου τα εν λόγω σχέδια ακόμη δεν έχουν κατατεθεί και καμία διαβούλευση δεν έχει γίνει με το Αγροτικό Κίνημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εφαρμόζοντας τα σχέδια ταυτόχρονα με την επιβολή του φόρου κατανάλωσης.

29 Αυγούστου 2017

PREV

Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την αδειοδότηση μη πιστωτικών ιδρυμάτων

NEXT

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου για αποδεσμεύσεις κονδυλίων Πανεπιστημίου Κύπρου