Home  |  Βουλή   |  “Η Κυβέρνηση να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για το δρόμο Δένειας-Αστρομερίτη-Ευρύχου”

“Η Κυβέρνηση να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για το δρόμο Δένειας-Αστρομερίτη-Ευρύχου”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, συμμετείχε χθες σε ευρεία διακομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπό τον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Γιάννη Καρούσο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων του Συμπλέγματος Σολέας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανασκόπηση των εξελίξεων σε σχέση με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη – Ευρύχου (Α φάση) και Δένειας – Αστρομερίτη (Β φάση) και ο έλεγχος επί των χρονοδιαγραμμάτων που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου.

Αναφορικά με το τμήμα Αστρομερίτη – Ευρύχου (Α φάση), έχει διαφανεί από την σύσκεψη ότι υπάρχει σημαντική χρονική απόκλιση σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα της Κυβέρνησης και οι προσφορές για την κατασκευή της πρώτης φάσης αναμένεται πλέον να προκηρυχθούν στα μέσα του 2021, με την έναρξη των κατασκευαστικών έργων να τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2021.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, όπως και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων αλλά και οι Κοινοτάρχες, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τις συνεχείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται, ενώ ο κ. Λουκαΐδης ζήτησε όπως το Υπουργείο Μεταφορών καταθέσει εντός Ιανουαρίου τα αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή του έργου, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να δώσει πνοή στις κοινότητες του Συμπλέγματος Σολέας και θα αντιμετωπίσει την αυξημένη επικινδυνότητα του υφιστάμενου δρόμου. Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ζήτησε την δέσμευση της Κυβέρνησης και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στην αυστηρή τήρηση των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων.

Αναφορικά με το τμήμα Δένειας – Αστρομερίτη (Β φάση), έχει ολοκληρωθεί  και κατατεθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος η περιβαλλοντική και τεχνοοικονομική προμελέτη και αναμένεται πλέον η γνωμάτευση της περιβαλλοντικής αρχής για την οριστικοποίηση των αποφάσεων.

Το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα παρέμβει, εφ’ όσον χρειαστεί, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των επηρεαζόμενων κοινοτήτων. Η επόμενη σύσκεψη για το εν λόγω θέμα έχει προγραμματιστεί εντός Ιανουαρίου, στην οποία θα κληθούν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

13/12/2019

PREV

Απαράδεκτες και εξοντωτικές αποβολές μαθητών για συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για τα τετράμηνα

NEXT

«Όχι σε δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια»