Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση να μην οδηγήσει τον τόπο ξανά σε περιπέτειες  

Η κυβέρνηση να μην οδηγήσει τον τόπο ξανά σε περιπέτειες  

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη, με το σχέδιο αρχών που προωθεί, ανατρέπει πλήρως το συμφωνημένο από καιρό πλαίσιο για το ΓΕΣΥ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με ευρύτατη συναίνεση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις.

Επειδή το ΓΕΣΥ, εκτός από την τεράστια σημασία που έχει για την κυπριακή κοινωνία και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει έγκαιρα τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, ώστε να μην οδηγήσει τον τόπο ξανά σε περιπέτειες.

Αν παρ’ ελπίδα η κυβέρνηση συμπεριφερθεί ετσιθελικά και ανεύθυνα, επαναλαμβάνοντας εαυτόν και παραγνωρίζοντας τις έντονες απόψεις των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας, τότε για μια ακόμα φορά θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις όποιες ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε ότι κανένας εκβιασμός δεν θα μας αναγκάσει να αποδεχτούμε ανατροπή της συμφωνηθείσας φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό μας και τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να συναινέσουμε ούτε σε υποβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων με κίνδυνο το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση τους, ούτε σε μετατροπή της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από δικαίωμα για όλους σε προνόμιο για τους λίγους έχοντες οικονομική επιφάνεια, αλλά ούτε και σε αύξηση του κόστους κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, ώστε να εξυπηρετούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον ασφαλιστικό τομέα.

19/09/2014

PREV

Iσότιμη πρόσβαση για όλους σε φθηνή ενέργεια

NEXT

Nα αφουγκραστεί επιτελούς τους κραδασμούς από τις ανησυχίες του λαού