Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση να λάβει τα μηνύματα και να αλλάξει ρότα

Η κυβέρνηση να λάβει τα μηνύματα και να αλλάξει ρότα

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Για την οικονομία

Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Έκθεσή του για τις Οικονομικές Προοπτικές της χώρας μας το 2015, προβλέπει ότι θα υπάρχει ύφεση –0,4% σε αντίθεση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης για ισχνή ανάπτυξη 0,4%.

Οι προβλέψεις του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου έρχονται να προστεθούν σε άλλες προβλέψεις για συνέχιση της ύφεσης στην Κύπρο και το 2015.

Αυτές οι προβλέψεις κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές μας προβλέψεις ότι η οικονομία της Κύπρου δεν θα καταφέρει ούτε το 2015, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις της κυβέρνησης,  να εισέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα μείνει καθηλωμένη στην ύφεση. Ύφεση σημαίνει ανεργία και περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των Κυπρίων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Η κυβέρνηση αντί να επενδύσει στην ανάπτυξη, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί προϋπολογισμούς πολύ πιο περιοριστικούς απ’ ότι ακόμα προβλέπουν και οι συμφωνίες της με την Τρόικα, γεγονός που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας. Η κυβέρνηση, είναι καιρός να λάβει τα μηνύματα τόσο από την κατάσταση στην Κύπρο όσο και την κατάσταση στην Ευρώπη και να αλλάξει ρότα. Η Κύπρος έχει ανάγκη από ανάπτυξη και όχι από λιτότητα.

 28/01/2015

PREV

Στο ναδίρ η αξιοπιστία της ΕΕ

NEXT

H κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή της κοινωνίας