Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση με κραυγαλέα κοινωνική αναλγησία επιλέγει να αφήσει απροστάτευτους οικογένειες και μικροεπιχειρηματίες από το κίνδυνο να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο

Η κυβέρνηση με κραυγαλέα κοινωνική αναλγησία επιλέγει να αφήσει απροστάτευτους οικογένειες και μικροεπιχειρηματίες από το κίνδυνο να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου
για την αναπομπή του νόμου για τις εξώσεις

Για κάθε νομοθεσία που προστατεύει κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού κάνει αναπομπές και αναφορές στο Ανώτατο για να τις ακυρώσει. Για καθετί που εξυπηρετεί τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αναποδογυρίζει το σύμπαν για να το επιβάλει.

Τώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε αναπομπή της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή και η οποία προστατεύει κοινωνικά ευάλωτους ενοικιαστές από τη διαδικασία έξωσης τους μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για να λύσει το φλέγον ζήτημα των ενοικίων που τους τελευταίους μήνες οδήγησε στην ασφυξία νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, τώρα θέλει να ακυρώσει ακόμα και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που πήρε η Βουλή. Το ίδιο έπραξε αυτή η κυβέρνηση και με τις νομοθεσίες που προστατεύουν τους δανειολήπτες από τις εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών. Το ίδιο έκανε με τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε χιλιάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που το 2013 μετατράπηκαν μονομερώς σε αυτοεργοδοτούμενους.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού με κραυγαλέα κοινωνική αναλγησία επιλέγει να αφήσει απροστάτευτους οικογένειες και μικροεπιχειρηματίες από το κίνδυνο να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο. Η αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη πρέπει να απορριφθεί από τη Βουλή και καλούμε όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συνταχθούμε στην προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που πλήγηκαν μέσα στην πανδημία.

 

30/10/2020

PREV

Η κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας

NEXT

Για την επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη