Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει την στρατηγική επιδίωξη της για κλείσιμο των Κ.Α.

Η κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει την στρατηγική επιδίωξη της για κλείσιμο των Κ.Α.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για την παραίτηση του Χρίστου Πέτρου

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι τα όσα καταγγέλλει στην επιστολή παραίτησης του ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αερομεταφορές, είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο κ. Χρίστος Πέτρου παραθέτει στοιχεία, παρουσιάζοντας με τεκμηριωμένο τρόπο τη μεθόδευση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ για κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Πρόσθετα ο κ. Πέτρου αποκαλύπτει την καινούργια μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία κάτω από το βάρος της κατακραυγής που προκάλεσαν οι χειρισμοί της και χωρίς να αλλάζει τον στρατηγικό της στόχο για κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα, προσανατολίζεται τώρα στην επιβολή νέων, ακραίων μέτρων κατά των εργαζόμενων στις Κ.Α. ώστε να τους αναγκάσει σε απόρριψη τους, χρεώνοντας έτσι σε αυτούς το κλείσιμο των Κ.Α.

Ο κ. Πέτρου, πέραν από την ορθή καταγραφή των γεγονότων, προχωρεί για μια ακόμη φορά στην κατάθεση σειράς εισηγήσεων για διάσωση των Κ.Α.

Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος της διάσωσης των Κ.Α., η κυβέρνηση θα πρέπει, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη να εγκαταλείψει αμέσως την στρατηγική επιδίωξη της για κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Οι Κ.Α. μπορούν και πρέπει να επιβιώσουν γιατί τις έχει ανάγκη η οικονομία και ο τουρισμός, γιατί τις έχουν ανάγκη οι καταναλωτές που σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουν έρμαιο στις ορέξεις των ιδιωτικών μονοπωλίων, αλλά και γιατί τις έχει ανάγκη η ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις εισηγήσεις του κ. Πέτρου, πολλές από τις οποίες είναι και εισηγήσεις δικές μας, και των εργαζομένων στις Κ.Α. Οι εισηγήσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για διάσωση της εταιρείας, ο οποίος θα εξασφαλίζει ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

17/11/2014

PREV

31 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους- H διεθνής κοινότητα να στείλει επιτέλους ηχηρά μηνύματα στην Άγκυρα

NEXT

Η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη για την αναταραχή στο δημόσιο τομέα της Υγείας