Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει με τις ενέργειες της ότι έχει ξεκάθαρη θέση για τις πωλήσεις δανείων

Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει με τις ενέργειες της ότι έχει ξεκάθαρη θέση για τις πωλήσεις δανείων

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Για τις μαζικές πωλήσεις δανείων

Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει με τις ενέργειες της ότι έχει ξεκάθαρη θέση για τις πωλήσεις δανείων. Υποστηρίζει με τις πράξεις της το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε ξένα κεφάλαια. Ήδη η Κεντρική Τράπεζα, με βάση το ΚΥΠΕ έχει ετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο.

Μετά την ολοκλήρωση του πλαισίου για τις εκποιήσεις σειρά λαμβάνουν οι ενέργειες της για πώληση δανείων στα ξένα επενδυτικά ταμεία. Είχαμε πολλές φορές στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τις μαζικές πωλήσεις δάνειων. Σήμερα διατυπώνουμε εκ νέου την έντονη διαφωνία μας. Τέτοιες πρακτικές είναι πολύ επικίνδυνες, πρωτίστως για την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι τα επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού που θα αισχροκερδήσουν σε βάρος του λαού, αγοράζοντας μαζικά περιουσίες σε εξευτελιστικές τιμές για να τις πωλήσουν αργότερα με στόχο το κέρδος. Ως αποτέλεσμα η χώρα θα βιώσει τη βίαιη μεταφορά εθνικού πλούτου, από το μέσο πολίτη στο μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένων και τουρκικών συμφερόντων κεφαλαίων.

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή που θα απαγορεύει τις μαζικές πωλήσεις δανείων που αφορούν την κύρια κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη.

 

04/05/2015

PREV

Ο Πρόεδρος να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να μην προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις

NEXT

Το ΑΚΕΛ δεν θα πάψει να καταγγέλλει το σκοτεινό παρασκήνιο στο κυπριακό ποδόσφαιρο