Home  |  Βουλή   |  “Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, κλείνοντας το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών”

“Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, κλείνοντας το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών”

papatesΑντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη και τους βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Άντρο Καυκαλιά και Νίκο Κέττηρο, είχαν χθες (31.01.2017) συνάντηση με το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών. Κατά τη συνάντηση η Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις προοπτικές του Συμβουλίου, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένεκα κυβερνητικών αποφάσεων.

Το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών είναι ένας υγιής, πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται με εξαγωγές σε 24 χώρες. Χαίρει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης των πατατοπαραγωγών της Κύπρου, καθώς και των εισαγωγέων με τους οποίους συνεργάζεται στο εξωτερικό. Συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου εξαγωγικού κλάδου της αγροτικής οικονομίας και στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη πιστή στις νεοφιλελεύθερες συνταγές που ακολουθεί, με δογματισμό και εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα, τροχιοδρομεί το κλείσιμο του Συμβουλίου όπως άλλωστε πράττει με όλους τους Οργανισμούς οι οποίοι διαχρονικά στήριξαν τον αγροτικό κόσμο.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι κλείσιμο του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών θα αποβεί καταστροφικό για την κυπριακή πατατοκαλλιέργεια και την αγροτική οικονομία ευρύτερα. Η διάλυση θεσμών που διαχρονικά υπήρξαν συμπαραστάστες του αγροτικού κόσμου της Κύπρου, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να αποφέρει.   Το ΑΚΕΛ με μοναδικό γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κόσμου, θα αγωνιστεί με όποιους τρόπους έχει στη διάθεση του, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου για ανατροπή της απόφασης της Κυβέρνησης.

01 Φεβρουαρίου 2017

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβ. Επιτροπής Εμπορίου

NEXT

"Στο νέο λιμάνι Λεμεσού επικρατεί το απόλυτο χάος"