Home  |  Βουλή   |  Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βάζει ταφόπλακα και στον ΟΓΑ-Τα πάντα στο βωμό του κέρδους

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βάζει ταφόπλακα και στον ΟΓΑ-Τα πάντα στο βωμό του κέρδους

Δήλωση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Άντρου Καυκαλιά-Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας, με θέμα τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης

Χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος, χωρίς να έχει διαβουλευτεί με το Συμβούλιο του ΟΓΑ, ως όφειλε στη βάση και της σχετικής νομοθεσίας, χωρίς να έχει κατατεθεί και συζητηθεί στη Βουλή οποιοδήποτε σχέδιο, η κυβέρνηση προχωρά, μέσα από τροπολογία στους προϋπολογισμούς να κλείσει τον ΟΓΑ.

Απαράδεκτη μεθόδευση, απαράδεκτη εξέλιξη εις βάρος του αγροτικού κόσμου.

Η κυβέρνηση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και τους σχεδιασμούς της επιχειρεί να μετατρέψει τον ΟΓΑ από βασικό πυλώνα στήριξης του κράτους προς τον αγροτικό κόσμο και την αγροτική οικονομία, σε ιδιωτική συμβολαιακή πράξη, μεταξύ γεωργού και ασφαλιστικής εταιρείας, επιδοτώντας την ίδια ώρα τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, με την εισήγηση της για εθελοντική ασφάλιση, προφανώς για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, υποσκάπτει την αρχή της αλληλεγγύης και ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα της γεωργικής ασφάλισης.

Ως ΑΚΕΛ, καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Γεωργίας και τον αρμόδιο Υπουργό να αφουγκραστούν την αγωνία των αγροτών και να αλλάξουν προσανατολισμό.

07 Δεκεμβρίου 2017

PREV

Δήλωση Κώστα Κώστα αναφορικά με τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή

NEXT

Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου