Home  |  Βουλή   |  Βουλευτές   |  Ερώτηση Γιώργου Κουκουμά για το πρόγραμμα “Door to Door” για τη μεταφορά μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης

Ερώτηση Γιώργου Κουκουμά για το πρόγραμμα “Door to Door” για τη μεταφορά μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης

«Το 2022 εφαρμόστηκε πιλοτικά και για ορισμένα μόνο σχολεία σε κάθε επαρχία το πρόγραμμα “Door to Door” για τη μεταφορά μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους με λεωφορεία και συνοδούς που τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Η ιδέα της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία από το σπίτι στο σχολείο τους ανταποκρίνεται τόσο στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στα αστικά κέντρα της χώρας όσο και στην ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς στις πολλαπλές υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Παρακαλείται ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως η αρμόδια αρχή, να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα πιο κάτω:
1. Σε πόσα και σε ποια σχολεία κάθε επαρχίας εφαρμόζεται για την τρέχουσα
σχολική χρονιά το πρόγραμμα;
2. Πόσοι μαθητές συνολικά και ανά επαρχία εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα;
3. Είναι διασφαλισμένη σε όλα τα λεωφορεία η παρουσία συνοδών, καθώς και η τοποθέτηση ειδικών καθισμάτων για παιδιά με αναπηρίες;
4. Πόσοι μαθητές δημοτικών σχολείων ανά το παγκύπριο δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, όπως είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πριν από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς; Τα στοιχεία να παρατεθούν ανά επαρχία.
5. Ποια είναι η μέχρι σήμερα αξιολόγηση της φετινής εφαρμογής του προγράμματος και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την περαιτέρω επέκτασή του;»

PREV

Ερώτηση του Γιώργου Κουκουμά για το οξυμμένο στεγαστικό πρόβλημα και τους λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ)

NEXT

Ερώτηση Ανδρέα Πασιουρτίδη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα