Home  |  Βουλή   |  Βουλευτές   |  Ερώτηση Γιώργου Κουκουμά γα την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Ερώτηση Γιώργου Κουκουμά γα την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Σύμφωνα με το άρθρο 74(3)(β) του περί Στοιχημάτων Νόμου του 2019, ποσοστό ένα τοις εκατόν (1%) επί των καθαρών αποδοχών από το στοίχημα διατίθεται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για σκοπούς ενίσχυσης των μηχανισμών και προγραμμάτων προστασίας των νεαρών ατόμων και παθολογικών παιχτών.

Στη βάση της πιο πάνω πρόνοιας καλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με τα πιο κάτω:

  1. Το ποσό των καθαρών αποδοχών από το στοίχημα ανά έτος για τις χρονιές 2016 μέχρι 2021.
  2. Τον κατάλογο για το σύνολο των δράσεων πρόληψης, προγραμμάτων προστασίας νεαρών ατόμων και παθολογικών παιχτών που εκπόνησε η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για τα έτη 2016 μέχρι 2021 και τις πραγματικές δαπάνες ανά δράση.

Καλείται επίσης ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πιο κάτω:

  1. Τον κατάλογο των δράσεων της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια και την αντίστοιχη χρηματοδότηση από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, εκεί και όπου υπάρχει.
  2. Τον κατάλογο των προτεινόμενων δράσεων, σχεδίων της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια για τα οποία απευθύνθηκε προς την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για χρηματοδότηση, αλλά δεν υπήρξε ακόμη ανταπόκριση.
PREV

Προκλητικά ανεπαρκή τα κονδύλια για τον πολιτισμό

NEXT

Ερώτηση Γιώργου Κουκουμά για τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων