Home  |  Βουλή   |  Βουλευτές   |  Ερωτήση Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά για όλους”

Ερωτήση Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά για όλους”

«Παρακαλώ όπως ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως η αρμόδια αρχή, ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για ορισμένα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά για όλους”.
Ακόμα και αν τοποθετηθούν σε όλα τα σπίτια φωτοβολταϊκά συστήματα, πώς διασφαλίζεται ότι η ΑΗΚ θα μπορεί να διαχειριστεί την ενέργεια που παράγουν;
Σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ενέργεια που παράγουν τα υφιστάμενα φωτοβολταϊκά και αυτό είναι ένα ζήτημα που συζητείται και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.
Είναι προφανές ότι η ΑΗΚ δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να διαχειριστεί την ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αναγκαστικό κλείσιμο των μηχανών της, γεγονός που υποχρεώνει τους καταναλωτές, ενώ έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις για τη χρήση φωτοβολταϊκών, να εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα.
Παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε πώς προτίθεστε να λύσετε όλα αυτά τα προβλήματα και να μας πληροφορήσετε τι σχεδιασμοί και ενέργειες γίνονται, ώστε να βοηθηθούν οι καταναλωτές. Παρακαλώ επίσης να μας ενημερώσετε για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την πλευρά της ΑΗΚ στη διαχείριση των αιτήσεων, οι οποίες θα έπρεπε να εγκρίνονται εντός περιόδου τριών εβδομάδων, όπως εσείς αναφέρατε.»

PREV

Ερώτηση Ειρήνης Χαραλαμπίδου για την ανάκληση των ελαττωματικών αερόσακων για αυτοκίνητα που εισήχθηκαν από την Ιαπωνία και πωλήθηκαν από ιδιώτες εισαγωγής

NEXT

Ερώτηση Γιώργου Λουκαΐδη για την ετοιμασία της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας