Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επιτείνονται οι ανησυχίες μας για την ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων

Επιτείνονται οι ανησυχίες μας για την ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων

Γραπτή δήλωση Γιαννάκη Γαβριήλ, βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Ν.Δ.

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

 

Η χθεσινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας από το Υπουργείο Γεωργίας για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία έγκρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 δυστυχώς επιτείνει τις ανησυχίες μας για την ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του 2015 και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 δεν έχει ακόμα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί για την δυνατότητα έγκαιρης εκταμίευσης ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος του αγροτικού μας κόσμου.

Ενδεχόμενη επίσης απόρριψη ή τροποποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων του Προγράμματος, τα οποία έχουν ήδη προκηρυχθεί και για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και ίσως επιφέρει οριστική απώλεια ευρωπαϊκών πόρων.

Σε μια περίοδο που ο αγροτικός μας κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης και έχει απόλυτη ανάγκη σήμερα τους πόρους του Προγράμματος προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί ανταγωνιστικός, διανύουμε ήδη το δεύτερο έτος του Προγράμματος χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Γεωργίας φέρουν ακεραία την ευθύνη για την δυσμενή κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί για τον αγροτικό κόσμο. Τους καλούμε για ακόμα μια φορά να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

22/05/2015

PREV

Μήνυμα Αλληλεγγύης στο Κομμουνιστικό Κόμμα (Τουρκίας)

NEXT

Tο ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους για απαλλαγή των μικρο-ιδιοκτητών