Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επαναφορά της ανατραπείσας ισορροπίας στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις

Επαναφορά της ανατραπείσας ισορροπίας στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου για αναστολή ισχύος του νόμου για τις εκποιήσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Η πρόταση νόμου ετοιμάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τα νομικά σημεία που εγέρθηκαν στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχετικά με παρόμοια νομοθεσία που πρόνοιες της κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές.

Το ΑΚΕΛ καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε συνεννόηση και συνεργασία ώστε να επαναφέρουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας για όσους πλήγηκαν από την τραπεζική κρίση, ώστε να μην αφήσουμε τους μικροφειλέτες, όπως και την οικονομία γενικότερα, έρμαιο στην κερδοσκοπική ασυδοσία και αυθαιρεσία των τραπεζών.

Προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτό το στόχο, αποτελεί η συνδιαβούλευση και έγκριση της πρότασης νόμου που έχουμε καταθέσει, ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα και να παρασχεθεί χρόνος για επεξεργασία και επαναφορά της ανατραπείσας ισορροπίας στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις.

4/11/2014

PREV

Eξισώνουν τους ήρωες με τους προδότες

NEXT

Η κοινωνία αναμένει απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας