Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το διεθνές ενδιαφέρον να στέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση

Το διεθνές ενδιαφέρον να στέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για την επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο 

 

αρχείο λήψηςΩς ΑΚΕΛ θεωρούμε αυτονόητο ότι χωρίς την επίδειξη ενδιαφέροντος και την ενεργό παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα δεν είναι δυνατό να πετύχουμε την απαλλαγή από την κατοχή και την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Θεωρούμε, συνακόλουθα, αυτονόητο ότι το όποιο διεθνές ενδιαφέρον και δραστηριοποίηση θα πρέπει να στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την ενθάρρυνση της Τουρκίας, ώστε να αποδεχτεί μια δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη λύση του Κυπριακού που να συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι που τοποθετούμε την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στο νησίη οποία καταδεικνύει το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για λύση του Κυπριακού.

Ο ρόλος της δικής μας πλευράς αφορά αφενός την προσπάθεια να καναλιαστεί προς τη σωστή κατεύθυνση το διεθνές ενδιαφέρον σε συνάρτηση με την αξιοποίηση του συνόλου των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ιδιαίτερα των σταθερών και συνεπών φίλων και συμμάχων της χώρας μας, όπως της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αφετέρου, ο ρόλος της δικής μας πλευράς αφορά την ορθή διαχείριση της διαπραγματευτικής προσπάθειας. Αν σταλεί το μήνυμα ότι δεν είμαστε ικανοί από μόνοι μας να επιτύχουμε πρόοδο, στο βαθμό φυσικά που αυτή εξαρτάται από εμάς, θα αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος να επιχειρηθεί επιβολή λύσης από τα έξω. Είναι γι’ αυτό που πρέπει να γίνουν από όλους σεβαστές οι βασικές συγκλίσεις και να αποφευχθεί η εξ υπαρχής διαπραγμάτευση που θα οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια ατέρμονη και ατελέσφορη διαπραγμάτευση.

13/5/2014

PREV

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη

NEXT

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας και έλλειψη σεβασμού στα γηρατεία