Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επίμονη άρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να στελεχώσει τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου

Επίμονη άρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να στελεχώσει τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου

H επίμονη άρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να στελεχώσει τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου καταδεικνύει ότι ο εσωτερικός έλεγχος στην κρατική διοίκηση και η πάταξη της κακοδιαχείρισης δεν είναι στις προτεραιότητές της.

Ο εσωτερικός έλεγχος στα υπουργεία, τα υφυπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες έχει καθοριστική σημασία στην πρόληψη και πάταξη της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς, των κακών πρακτικών και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Εντούτοις, οι μονάδες ελέγχου στα υπουργεία και υφυπουργεία παρουσιάζουν κενά και υποστελέχωση, όπως επισημαίνει η ίδια η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου με επιστολή της προς τη Βουλή. Υποστελεχωμένη αφέθηκε από την κυβέρνηση και η ίδια η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι ο ανεπαρκής ή και ανύπαρκτος έλεγχος σε μια σειρά από υπουργεία και υφυπουργεία.

Οι κυβερνητικές διακηρύξεις για πάταξη της διαφθοράς θα μείνουν και πάλι κενό γράμμα, αν οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου δεν στελεχωθούν πλήρως με προσοντούχο προσωπικό με αποκλειστική ευθύνη το κρίσιμο αυτό έργο.

18/01/2021

PREV

Για την καταστροφή του έργου του διάσημου Ιταλού καλλιτέχνη Millo και τη διαφύλαξη και συντήρηση των έργων τέχνης στην Πάφο

NEXT

Εισακούστηκαν οι εισηγήσεις ΑΚΕΛ για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχέδια κατάρτισης και στήριξης ανέργων